, ,

Jungle voetbal

Waar voetbal normaliter op een perfect recht en vlak stuk gras wordt gespeeld, is Jungle voetbal juist het tegenovergestelde. Probeer voor dit spel juist een zo onhandig mogelijke plek te zoeken om te gaan voetballen. Op het terrein van Scouting Woerden is dit de “Jungle”, met zijn vele smalle kronkelpaadjes, dichte begroeiing en slootjes.

Van tevoren zorg je dat er ca 10 voetballen komen te liggen op het middelpunt van het spelgebied. Maak 4 groepjes, en geef deze elk 2 pionnen mee waar ze hun goal mee kunnen maken. Elk groepje kiest een hoek van het spelgebied en zet daar zijn goal neer. Ook blijft er een leiding bij elk goal staan om de score te noteren van dat groepje. Wanneer er het start fluit signaal klinkt mogen alle groepjes rennen naar de voetballen die in het midden van het speelveld liggen. Zij moeten deze ballen zien te scoren in hun eigen goal, uiteraard zonder daarbij je handen te gebruiken. Tijdens het dribbelen naar je eigen goal toe mag de bal al voetballend worden afgepakt door andere groepjes. Lukt het om een bal te brengen naar je eigen goal en daar een doelpunt te maken? Dan scoor je daarmee 1 punt, wat de leiding bijhoudt die bij die goal staat. De bal blijft dan verder liggen bij het goal van dat groepje. Een ander groepje mag altijd besluiten om een bal die bij een andere goal ligt, al dribbelend terug te brengen naar hun eigen goal. Maar let wel op: het kan zijn dat die bal weer na 10 meter weer door het initiele groepje wordt afgepakt en er vervolgens nog een doelpunt gemaakt wordt. Het is echter niet de bedoeling dat de groepjes een keeper aanstellen, iedereen moet juist weg van hun eigen goal, op jacht naar nieuwe ballen om terug te brengen naar hun eigen goal.

Na x minuten wordt het eind fluitsignaal geblazen. De leiding noteert dan ook hoeveel ballen er bij de goal liggen van dat groepje. Alle groepjes komen bij elkaar en er wordt een tussentijdse score uitgebracht. Vervolgens wordt er bij de verzamelplek een nieuw goal gemaakt met pionnen. Voor elke bal die een groepje had liggen aan het einde van het spel, mag er een penalty geschoten worden. Per gescoorde penalty kunnen ze 2 punten extra verdienen.
Groepje 1 neemt zijn penalties waarbij iemand uit Groepje 2 op keep staat.
Groepje 2 neemt zijn penalties waarbij iemand uit Groepje 3 op keep staat.
Groepje 3 neemt zijn penalties waarbij iemand uit Groepje 4 op keep staat.
Groepje 4 neemt zijn penalties waarbij iemand uit Groepje 1 op keep staat.

Vervolgens wordt het groepje met de meeste punten tot winnaar gekroond.

Ingezonden door: DIAV

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch