, , ,

Levend Fruitmachine – Super Mario

Onder het tabblad Download vind je de kaartjes die je nodig hebt om dit spel te maken.

Levend fruitmachine is een postenspel waarbij je als groepje zoveel mogelijk punten moet zien te verzamelen door winnende fruitmachine resultaten in te leveren bij de hoofdpost. Om fruitmachine rijen te krijgen ren je met je groepje naar een post. Bij die post krijg je willekeurig een rij. Vervolgens ren je naar een andere post. Daar krijg je een tweede rij etc. Je mag maximaal 3 rijen bij je dragen.
Heb je 3 rijen maar kun je deze niet rangschikken zodat er een winnende combinatie ontstaat, of wil je doorgaan voor een betere combinatie, dan ruil je bij een post eentje voor een nieuwe. Op het moment dat je een winnende combinatie wilt verzilveren doe je dat bij de hoofdpost. Tip: het uitkeren van de punten bij de hoofdpost is het leukste in de vorm van munten/fiches/kaartjes dan dat je een scoreblad zou gebruiken, al kan dat natuurlijk ook.

Een winnende combinatie heb je als je de 3 rijen zo hebt gerangschikt dat er 3x dezelfde karakter staat in een lijn (boven-beneden / schuin). Het kan zijn dat je tijdens het verzilveren meerdere combinaties tegelijk hebt, je krijgt dan punten voor beide combinaties. 

Om het eventueel makkelijker te maken om een winnende combinatie te krijgen kun je afspreken dat het ook toegestaan is om een rij op z’n kop te gebruiken.

Scoretabel voor bij hoofdpost

Karakter Aantal in spel totaal Punten waard
Mario 32 1
Luigi 32 1
Peach 28 2
Shy Guy 28 2
Toad 28 2
Yoshi 24 3
Wario 24 3
Bowser 20 5

Kaartjes van de rijen

Je kunt de kaartjes in de bijlage onder tabblad Download individueel uitknippen en vervolgens in een lamineervel leggen. Na het lamineren kun je de vellen opknippen in de rijen die het spel gebruikt. Het komt er dan uit te zien zoals op de foto.

 

 

 

 

 

 

 

Ingezonden door: DIAV

Download

Levend Fruitmachine – Super Mario.pdf

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch