, ,

Levend kwartet – Eekhoorn variant

Dit spel is een variant op het normale levend kwartet, alleen wordt deze variant zonder honken gespeeld. Je speelt het in teams van tenminste 4 kinderen per team.

Ter voorbereiding verspreiden de leiding diverse voorwerp kwartetten door het spelgebied. 4 drinkbekers, 4 lepels, 4 lintjes etc. In totaal 6-8 kwartetten zou voldoende moeten zijn.

Tijdens het spel is er 1 centrale leidingpost waar een team een compleet kwartet kan inleveren. Regels tijdens het spel zijn dat je niet meer dan 1 voorwerp tegelijk vast mag hebben, en dat je voorwerpen die andere spelers beet hebben niet af mag pakken.

Omdat er geen honken in dit spel zijn dan betekent dit dat zodra je ergens een voorwerp vind, je deze op een nieuwe plek gaat verstoppen, zodat alleen jij weet waar deze nu ligt. Met natuurlijk als doel dat je het zo goed verstopt binnen het spelgebied dat deze niet wordt ontdekt door iemand uit een ander team. Ondertussen kun je met mensen uit je team die je tijdens het zoeken tegenkomt onderling comuniceren wie welke voorwerpen al heeft gevonden, en wat dus handig is om op te focussen voor een kwartet.

Waar je jouw voorwerpen verstopt maakt niet uit, dat kan zijn verspreid, of alles van je groepje ergens op 1 gezamenlijke hoop. Het gevaar blijft altijd dat tijdens het zoeken naar nieuwe voorwerpen, iemand uit een ander team jouw eerder verstopte voorwerpen tegenkomt, meeneemt en weer ergens anders verstopt.

Denk je dat je met je team een kwartet hebt verzameld? Bijvoorbeeld 4 drinkbekers. Dan spreek je af dat deze ingeleverd gaan worden bij de centrale leiding post. Je team rent dan zo snel mogelijk naar de verstopplek(ken), pakt overal de verstopte bekers tevoorschijn en rent als gezamenlijke groep naar de centrale post om hun complete kwartet aan de leiding te tonen.

Wanneer een groepje erachter komt dat tijdens het inlevermoment er toch blijkt dat er inmiddels bekers niet meer gevonden kunnen worden omdat deze door een ander team zijn meegenomen? Dan moeten de al gepakte bekers weer terug verstopt worden.

Voor elk correct kwartet dat een groepje laat zien bij de centrale post scoort het team een punt. Het team rent weer terug het spelgebied in en gaat verder met het spel, de leiding verstopt ondertussen de 4 voorwerpen weer verspreid over het spelgebied. Na x minuten stopt het spel en weet de centrale post welk team de meeste punten heeft gehaald.

Ingezonden door: DIAV

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch