, ,

Levend Pokémon

(2 beoordelingen)

Gebaseerd op dit spel uit de scouting activiteitenbank. De challenges hebben we iets veranderd en de tekst op de speelkaarten zijn beter leesbaar, en zo zijn er nog een paar wijzigingen gedaan waardoor het spel beter werkte. Een heel gaaf strategisch spel voor tijdens een kamp.

De speluitleg inclusief alle kaartjes vind je onder het tabje Downloads.

Speluitleg in het kort: in het speelgebied zijn diverse zakjes met Pokémonkaarten verstopt die kinderen kunnen vinden. Met deze Pokémonkaarten kunnen ze naar een Gym toe en daar de Gymleader uitdagen voor een duel. Via onder andere dobbelstenen wordt bepaald wie er het duel wint. Als je als gymleader een duel wint dan verdien je daar een punt mee. Ondertussen kun je jouw Pokémon ook sterker maken door het vinden van verborgen evolutiestenen, of door challenges te doen bij de post van Proffessor Oak. De winnaar van het spel is degene die aan het eind van het spel de meeste punten heeft, en daarmee de sterkste Gymleader is.

Ingezonden door: DIAV

Downloads

2 beoordelingen voor Levend Pokémon

 1. Stefan

  Gespeeld op het verjaardagsfeestje van mijn zoon. Negen kinderen van ongeveer 9 jaar oud.

  Spel een beetje aangepast, omdat we maar 2 leiding hadden ipv 5. Eén ouder is zuster Joy en professor Oak tegelijk. De ander (150 meter verderop) deed de gevechten begeleiden. We begonnen met 2 gymleaders, maar uiteindelijk gewisseld naar 1. Dan hoefden ze niet te kiezen tegen wie ze zouden vechten, en dan hoefden 2 kids niet te ‘wachten’ op een tegenstander.

  De kids vonden het geweldig. Ik had 12 basics verstopt, dus zelfs voor het laatste kind nog 4 te vinden, maar lang niet iedereen heeft 3 basics gevonden. Ook de stenen kun je ruim verspreiden, stuk of 18 (spelers x2) per soort kan geen kwaad. (Tip: Print de stenen dubbelzijdig).

  We hebben het spel 1u en 15 minuten gespeeld, en toen maar besloten te stoppen. Het was uit de regels niet duidelijk wanneer het spel afgelopen zou zijn. Als beloning hebben we uiteraard pokemon kaarten gegeven. Eerste 10, tweede 6, derde 3, rest 1.

 2. woutervanderven

  Gespeeld tijdens een zomerkamp, veel positieve reacties van de kinderen. De zakjes met kaartjes mag je best heel moeilijk verstoppen, anders worden de kaarten te snel gevonden wat minder leuk is voor het spelverloop.

Een beoordeling of commentaar toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch