, ,

Van een mug een olifant maken spel

Het “van een mug een olifant maken” spel wordt in 2 teams tegen elkaar gespeeld. Het spel gebruikt 3 soorten kaartjes, waarbij elk kaartje wint van een ander kaartje, en verliest van een ander kaartje. Denk aan het principe van steen-papier-schaar (wanneer 2 tegenstanders hetzelfde kaartje hebben is er gelijkspel en ruilen ze van kaart). Elk kaartje een voorkant(kant 1), en een achterkant(kant 2).

Je vindt de kaartjes onder het tabje Downloads.

De figuren op kant 1:
-Mug (wint van de mens, verliest van de kikker)
-Kikker (wint van de mug, verliest van de mens)
-Mens (wint van de kikker, verliest van de mug)

De figuren op kant 2:
-Muis (wint van de olifant, verliest van de kat)
-Kat (wint van de muis, verliest van de olifant)
-Olifant (wint van de kant, verliest van de muis)

Elk team kiest ergens op het terrein een hoofdpost, waar kaartjes worden uitgedeeld en gewonnen kaartjes worden ingeleverd. Het spel begint dat iedereen speelt met kant 1 van de kaartjes. Na enige tijd fluit de leiding heel hard 2x (of schreeuwt iets), dit is het signaal dat iedereen nu speelt met kant 2 van de kaartjes. Bijvoorbeeld: de mensen met het kaartje met de mug op kant 1, gebruiken dan kant 2 van het kaartje met de olifant erop. Kaartjes die zijn gewonnen van de tegenstander kunnen ingeleverd worden bij de eigen hoofdpost van het team. Er wordt doorgespeeld totdat de kaartjes van een team op zijn, dat team heeft dan verloren.

Ingezonden door: DIAV

Downloads

van-een-mug-een-olifant-maken.pdf

Het makkelijkste is om de pagina’s te printen op gekleurd papier. Bijvoorbeeld meerdere pagina’s op blauw papier, en meerdere pagina’s op rood papier zodat je kaartjes maakt voor een team rood en team blauw, zonder dat je daarbij alteveel printerinkt gebruikt.
Knip de kaartjes zo uit dat kant 1 en 2 nog aan elkaar vast zitten, en vouw ze dan dubbel op de middenlijn. Je kunt de gevouwen kaartjes daarna nog eventueel vastlijmen/nieten/tapen indien nodig.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch