, , , ,

Broodjes bakken boven kampvuur

(2 beoordelingen)

Benodigdheden voor 15 personen: 1kg broodmix, 15 bamboestokken, jam/suiker/knakworstjes, zakmes.

Maak een kampvuur en zorg dat je hiermee een flinke hoeveelheid gloeiende kolen krijgt. Zorg ondertussen dat er brooddeeg gemaakt wordt door iemand anders. Met beide voorbereidingen ben je zeker een half uur bezig. Voor het brooddeeg kun je pakken broodmix gebruiken waarbij je enkel water hoeft toe te voegen, zoals de pakken van Jumbo eigen merk Broodmix. Volg de aanwijzingen op het pak en kneed het deeg in een grote kom nadat je je handen hebt gewassen. Na het kneden laat je het deeg rusten door een theedoek over de kom te leggen en opzij te zetten. Het deeg moet zeker 20 minuten rusten zodat het kan rijzen.

Wanneer het kampvuur is veranderd in gloeiende kolen kun je elk kind een bamboestok geven en een bolletje deeg. Het bolletje deeg kunnen ze dan in hun hand uitrollen tot een lange sliert. Die sliert deeg kunnen ze dan om het uiteinde van de bamboestok rollen en de uiteindes van het deeg aan de rest van het deeg te plakken. Door het deeg boven de kolen te houden wordt het broodje na ongeveer 10 minuten gaar. Het broodje is klaar als van van buiten lichtbruin is en van binnen niet meer plakkerig is. Als het broodje klaar is komt deze makkelijk los van de stok. Het broodje is wel erg heet als je deze van de stok probeert af te halen, dus pas op. Zwarte stukjes aan de buitenkant kun je er met een zakmes afschrapen. Je kan de broodjes eventueel vullen met wat suiker, jam of een opgewarmd knakworstje.

In plaats van bamboestokken kun je kinderen ook zelf een stok laten zoeken waarbij ze de punt zelf schoon moeten maken door de buitenkant van het uiteinde er met een zakmes af te slijpen. Zorg in dat geval ervoor dat er genoeg zakmessen beschikbaar zijn of kondig van tevoren aan dat de kinderen deze mee kunnen nemen naar de opkomst.

Ingezonden door: DIAV

2 beoordelingen voor Broodjes bakken boven kampvuur

  1. Wouter Wolfs

    Broodjesbakken op een kampvuut, het is altijd een succes! Een klasieker!!

  2. wouter

    Altijd leuk en lekker. Loopt qua tijd wel vaak uit.

Een beoordeling of commentaar toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde spellen

nl_NLDutch