, , ,

Levend Stratego – thema: Snelheid

Deze levend stratego heeft als thema Snelheid en de meeste spelkaartjes hebben daarom te maken met dat thema, en wijken dus af van de normale benamingen van rangen in Stratego. De kaartjes zijn te downloaden via het tabblad Downloads.

Bij levend stratego strijden twee teams tegen elkaar waarbij het doel is om elkaars vlag te veroveren. Er kan worden gekozen voor een levende vlag of voor een normale vlag. Een levende vlag is iemand met het kaartje van de medaille. Wanneer een levende vlag getikt wordt dan moet hij mee lopen met degene die hem heeft afgetikt en mag dus niet meer wegrennen. Bij een normale vlag verstopt elk team een oude theedoek die minsten voor de helt zichtbaar moet zijn, en doet het gouden medaille kaartje niet mee met het spel. Een team kan winnen door de vlag van het andere team naar hun beginpunt te brengen. Tijdens het spel krijgen de teams kaartjes uitgedeeld. Daarop staan spelkarakters die elk een rang hebben. Teamleden van een team kunnen dan op zoek naar iemand van het andere team en deze aftikken. Wanneer iemand getikt wordt dan moeten beide mensen hun kaartjes aan elkaar laten zien. Op de kaartjes zelf staan wie van elkaar wint. Hebben beide mensen hetzelfde kaartje dan ruilen ze van kaart. Een afwijkende regel is dat het kogelvis-kaartje niet zelf mag tikken, en alleen getikt mag worden. Wanneer je een kaartje hebt weten te veroveren dan houd je deze bij je of lever je deze in bij je eigen beginpost. Ben je je kaartje verloren dan haal je een nieuw kaartje bij je eigen beginpunt. Degene die de vlag van het andere team te pakken heeft gekregen kan op dat moment niet meer getikt worden en heeft immuniteit terwijl hij de vlag naar zijn beginpunt brengt.

Ingezonden door: DIAV

Downloads

De kaartjes hieronder zijn slechts voor 1 team. Print deze pdf dus 2x uit. Plak deze kaartjes bijvoorbeeld op gekleurd papier en knip ze dan uit zodat aan de achterkant herkent kan worden aan de kleur bij welk team dat kaartje hoort. Wij gebruiken bijvoorbeeld team Oranje tegen team Blauw.

Spelkaarten Levend Stratego – thema: Snelheid

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch