, , ,

Dodende straal

(1 beoordeling)

Dodende straal is een spel wat in het donker wordt gespeeld, waarbij kinderen proberen om van een beginpunt naar een eindpunt te sluipen om zo op het eindpunt iets te ontvangen zoals een klein snoepje of een penstreep op hun hand zodat je score bij kunt houden. Tussen het beginpunt en eindpunt zitten diverse leiding verstopt met een zaklamp. Wanneer een leiding van mening is dat een kind niet stil genoeg sluipt, dan kan deze worden afgeschenen met de zaklamp. Het kind moet het dan opnieuw proberen vanaf het beginpunt. Redenen om iemand af te schijnen zijn wanneer iemand praat of fluistert, teveel ander geluid maakt, of niet aan het sluipen is. De leiding kan ook meerdere mensen tegelijk afschijnen als ze bijvoorbeeld samen in een groepje lopen.

Je kan ook afspreken dat kinderen stokstijf stil moeten blijven staan op het moment dat er op ze geschenen wordt, zoals een hert. Wanneer ze dat goed doen dan gaat de zaklamp weer uit en kunnen de kinderen verder met sluipen zonder dat ze direct af zijn.

Ingezonden door: DIAV

1 beoordeling voor Dodende straal

  1. Wouter Wolfs

    Dit spel vinden de meeste kinderen erg leuk om te spelen. Een echte aanrader! Let wel, als leiding niet te streng zijn met schijnen, anders is het geen succes.

Een beoordeling of commentaar toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde spellen

nl_NLDutch