, ,

Smokkelaartje – Priem in je nek!

Dit spel is een variant van het klassieke smokkelaartje waarbij de smokkelaars zoveel mogelijk smokkelwaar binnen een bepaalde tijd moeten zien te smokkelen, terwijl een groep douane dat probeert tegen te houden.

Zorg qua verhoudingen dat 1/3 van de groep douane speelt(herkenbaar aan een lintje om de schouder) en de rest van de groep aan het smokkelen is. Een smokkelaar die door een douane getikt wordt, moet zijn smokkelwaar inleveren bij deze persoon. Lukt het een smokkelaar om bij het eindpunt te komen dan kan hij daar zijn smokkelwaar bij een leiding inleveren. Aan het einde van het spel wordt dan gekeken welke ronde er het meeste succesvol is gesmokkeld.

Bij deze variant van smokkelaartje zijn er ook kaartjes van een Priem in het spel. Deze kun je vinden in het tabblad Downloads. Bij het beginpunt waar ook de smokkelwaar wordt uitgedeeld, komt dan ook elke 3 minuten een Priem-kaartje in het spel, die mee wordt gegeven aan een van de smokkelaars naast de normale smokkelwaar. Met een priem-kaartje kan een smokkelaar een douane tijdelijk onschadelijk maken door hem het kaartje van de Priem te overhandigen. De douane mag dan tijdelijk geen smokkelaars meer tikken omdat hij zojuist gedood is door de Priem. Deze douane moet dan eerst het Priem-kaartje inleveren bij het eindpunt om weer levend te worden voordat hij verder mag gaan met het aftikken van smokkelaars.

Ingezonden door: DIAV

Downloads

Kaartjes priem

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde spellen

nl_NLDutch