, , ,

ME

(1 beoordeling)

Ook wel ME’ertje genoemd. De groep wordt verdeeld in twee gelijke groepen waarvan de ene groep de Demonstranten worden en de andere groep de Mobiele Eenheid. Het doel van de ME is om de demonstranten in een zo kort mogelijke tijd de demonstranten te verplaatsen naar een afgesproken gemarkeerde achterlijn. Wanneer een demonstrant achter deze lijn is beland dan is deze af en moet hij wachten buiten het veld en mag dan ook geen ME meer belemmeren. De demonstranten vooraf eerst kort de tijd om zich goed aan elkaar vast te haken door in een cirkel te gaan zitten en elkaars handen en benen vast te houden. Daarna wordt een startsignaal gegeven en gekeken met een stopwatch hoelang de ME erover doet voordat alle demonstranten over de achterlijn zijn gehaald. Het kan er hardhandig aan toe gaan dus spreek af dat elkaar pijn doen absoluut verboden is(knijpen, bijten, haren trekken enzovoort). Wanneer iemand stop roept dan moet er ook echt gestopt worden. Het is aan te raden dat leden met een bril deze komen inleveren bij de leiding vooraf aan het spel.

Wanneer iedereen over de achterlijn is gehaald dan wordt de tijd stopgezet en draaien de rollen om. Aan het eind van de twee potjes wordt gekeken welke demonstranten het langste is gelukt om te blijven zitten.

Een andere variant is de regel dat er geen twee personen tegelijk over de lijn gesleept mogen worden. Wanneer dit wel gebeurd mogen de demonstranten weer terug in het veld waarbij ze 10 seconden vrij krijgen.

Ingezonden door: DIAV

1 beoordeling voor ME

  1. Wouter Wolfs

    Erg leuk. Door het duuw en trel werk is dit echter geen spel voor watjes!

Een beoordeling of commentaar toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde spellen

nl_NLDutch