, ,

Smokkelaartje – DIAV

Voor dit spel heb je een berg pokerfiches nodig en een houten bord wat je van tevoren hebt gemaakt, en ook steeds kan hergebruiken voor dit spel. Hoe dit bord er uit ziet zie je in de foto boven. Dit spel is een soort mix van smokkelaartje en dodende straal. Het doel van het spel is dat de groep kinderen het bord op het eindpunt compleet proberen te krijgen.

De kinderen proberen in het donker pokerfiches van punt A naar punt B te smokkelen door naar punt B te sluipen. Onderweg kunnen ze door leiding worden afgeschenen met een zaklamp als de kinderen niet stil genoeg sluipen. Iemand die afgeschenen is moet zijn pokerfiche inleveren bij de leiding die hem heeft afgeschenen. Vervolgens loopt de smokkelaar terug naar punt A om het opnieuw te proberen. Bij het eindpunt, punt B, wacht een leiding met een houten bord. In dit houten bord zijn diverse gaten geboord waar precies 4 pokerfiches in kunnen per gat. Wanneer er een pokerfiche succesvol naar punt B is gesmokkeld dan mag deze in het bord geplaatst worden.

In dit bord zijn ook de letters DIAV uitgezaagd. Deze dikke houten letters kunnen ook gesmokkeld worden vanaf punt A. Wanneer het iemand lukt om een letter te smokkelen dan mag deze in het bord worden gelegd. Het gat onder deze letter hoeft dan niet meer gevuld te worden met pokerfiches. Het bord is compleet wanneer voor elke letter de letter zelf in het bord ligt of de 4 pokerfiches ter vervanging van de letter. Daarnaast moeten de 4 gaten in de rechterkant volledig gevuld zijn met pokerfiches. Is dat gelukt? Dan hebben de kinderen het spel gewonnen. Is de tijd om voordat het bord compleet is, of zijn de pokerfiches op, dan is het de kinderen die ronde niet gelukt.

Een leiding kan tijdens het spel langs de schijners lopen om de houten letters die ingenomen zijn te verzamelen en deze weer naar het beginpunt te brengen als het smokkelen te moeilijk blijkt. Een andere mogelijkheid wanneer het te moeilijk is, is dat de leiding iets minder kritisch wordt met het afschijnen.

Ingezonden door: DIAV

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde spellen

nl_NLDutch